App installation issue – getting stuck

Avatar
expand collapsive

Need pro help please. Can’t seem to deploy apps to some work phones.

Enrollment to hexnode in device owner mode.

Apps deployed in mandatory app policy. No sign of installation in device end.

Any suggestions welcome.

All Replies

  • Avatar

    Remi

    Participant

    Remi

    Participant

    I guess you could troubleshoot the issue if you check error code/message in action history

  • Avatar

    Eduardo

    Participant

    Eduardo

    Participant

    Unfortunately, found no error code or message. It ain’t even showing failed status. Still showing as initiated. Been like that for some time now.

  • Gabriel Galbraith

    Gabriel Galbraith

    Hexnode

    Gabriel Galbraith

    Moderator

    Hey there, @Eduardo! Since the app installation is still in ‘Initiated’ status, this could be a network, Play Store, or device-specific issue.

    Check if the issue gets solved by clearing the storage and cache data of Google Play Store and Google Play Services. Try force stopping these apps too.

    Also, could you please specify if you have applied any policies like kiosk lockdown, blacklist whitelist, etc.?

    Gabriel Galbraith
    Hexnode UEM

  • Avatar

    Eduardo

    Participant

    Eduardo

    Participant

    The phones were just enrolled yesterday, Gabriel. We haven’t applied any Policies other than password. Also, don’t think there are any issues with play store.

    These are brand new phones. Status shown for all devices is still initiated.

  • Gabriel Galbraith

    Gabriel Galbraith

    Hexnode

    Gabriel Galbraith

    Moderator

    Thanks for your prompt response, Eduardo!

    Since the app hasn’t been installed on any devices, the most probable causes can be limited to two cases:

    1. Poor network connectivity – Ensure that the devices are connected to a proper internet network. You could try checking the stability of the internet connection on the devices.
    2. App availability – Check whether the deployed app is available in your region.

    Please check and update if the issue gets resolved.

    Gabriel Galbraith
    Hexnode UEM

  • Avatar

    Eduardo

    Participant

    Eduardo

    Participant

    Seems the network that the phones were connected to was experiencing some outage or something. Couldn’t recognize the issue earlier as the phones didn’t show any error messages like “no internet connection” earlier. Connected to proper network now, app installation successful. Sorry for the trouble guys…

  • Gabriel Galbraith

    Gabriel Galbraith

    Hexnode

    Gabriel Galbraith

    Moderator

    No worries, @Eduardo! Glad that the issue got resolved.

    Cheers!
    Gabriel Galbraith
    Hexnode UEM